Restaureringen av Kävsjön

Mellan 2018 och 2023 planeras ett omfattande arbete för att återställa Kävsjön och Häradsösjön till sin forna glans. Genom att återskapa miljöerna från förr bidrar man till ett bättre fågelliv. Ris och träd ska rensas bort och Kävsjöns vattenyta ska regleras både genom höjningar och sänkningar för att åter öppna upp strandområdena.

Nattsångartid

Tid att åka ut och lyssna efter nattsångare! Varken Värnamo eller Gnosjö kommun tillhör nattsångarnas favoritområden med undantag för nattskärra som är vanlig i båda kommunerna. Övriga arter kräver mer arbete för att hitta.

Skandobs

Mats Johansson såg ett lodjur utanför Hyggestorp i söndags och tidigare på dagen finns rapport om att det rörde sig längs vägen vid Ed. Har du turen att se ett lodjur kan du göra så här:

Videskogens holkar

De fyrtio holkarna i Videskogen håller på att "hyras ut" för säsongen. Hyresgästerna som är noterade hittar du under länken Projekt. 

Legal Eagle

Vårnumret av "Legal Eagle", det brittiska RSPB:s läsvärda nyhetsbrev om fågelskydd, finns att ladda ner på föreningens hemsida. RSPB har betydligt större resurser än SOF när det gäller att följa upp olaga jakt och har en särskild avdelning med anställda som arbetar med att avslöja och dokumentera olaga jakt.